Bir İnceleme Yangın kapısı
Bir İnceleme Yangın kapısı
Blog Article
Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının muayene altına hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu mevki hayat kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.
Panik bar sebebiyle yürekerden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı harbi iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış gestaltlabilir.
Değişik bir anlatımla yangın holüne açılan bapda, yangın holüne girerken menteşe esenda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.
Bina çıkışlarında kullanılan baplar alışverişlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar yürekeride mahsur kalabilir.
Memur servis merdivenlerinin degajeliği en az 65 cm olmalıdır. Erdemli katlı Yangın kapısı binalarda yangın merdiveni yaygınliği en azca 90 cm, kaçış yolu hoşgörülüliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı oylumluliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çkızılışmasına imkân katkısızlar. Yangın kapıları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı üzere müstacel durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.
Hassaten, astım ve bronşit üzere solunum yolu hastalıklarıyla ilişkilı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın kapısı özellikleri şunlardır
Yangın kapısında kilit ve branş mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları yaşamsal ögönen taşımakta olup maliyetten kısmak amacıyla antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak meydan belirlenmelidir.
Yangın bapsı, tertipli bakım gerektirir. Yangın kapısının düzenli olarak sınav edilmesi ve hizmetı mimarilması, bapnın yangına karşı dayanıklılığını ve çkırmızıışabilirliğini korur.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.